Csökkenéssel indulhat a BÉT csütörtökön

Az elemzők szerint a piac bizonytalan, a rossz hangulatot csak erősíti, hogy a kínai feldolgozóipar csökkenése nem állt le.

Csökkenéssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők szerint, hasonlóan az európai piacokhoz.

  Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője 1 százalék körüli mínuszt valószínűsít a nyitásban és a nap elején lecsorgó árfolyamokra számít, ám úgy véli, hogy a nap végére stabilizálódhat a piac.

Kifejtette, hogy a japán jegybank által bejelentett likviditási csomagnak nem volt különösebben pozitív hatása sem az európai, sem az amerikai piacon. Emellett a hazai piac hangulatát befolyásolhatja az is, ha az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban napvilágot látnak olyan hírek, amelyek elbizonytalanítják a befektetőket.

 A CIB Bank előrejelzése szerint a reggeli kínai menedzser index megerősítette, hogy a kínai feldolgozóipar zsugorodása nem állt meg, így az ázsiai kereskedési órákban romlott a hangulat, ez pedig az európai nyitásra is rányomja a bélyegét.

Az európai kereskedésben az előzetes szeptemberi beszerzési menedzserindexek (PMI) mellett a spanyol kötvény aukció állhat a figyelem középpontjában. Spanyolország 3,5-4,5 milliárd euró értékben tervez piacra dobni három-, illetve ötéves kötvényeket. Az európai PMI mutatók stabilizálódást, de továbbra is bőven 50 pont alatti értékeket mutathatnak a CIB Bank elemzői szerint, és a várakozások szerint az amerikai feldolgozóipar is stagnálás közeli állapotban marad.

A BUX 134,41 pontos, 0,71 százalékos csökkenéssel, 18.740,68 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek, csupán a Magyar Telekom stagnált az előző napi záráshoz képest.

A Mol 195 forinttal, 1,05 százalékkal 18.400 forintra csökkent, 728,4 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 44 forinttal, 1,11 százalékkal 3.937 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 427 forintot ért, forgalma 305,9 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 220 forinttal, 0,56 százalékkal 39.400 forintra gyengült, a részvények forgalma 462,2 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 311,3 millió forintos forgalom mellett 300 forinttal, 1,71 százalékkal 17.800 forintra erősödött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.