Csődvédelmet kért a Régi Sipos

Csődvédelmet kért az egyébként igen jó hírnek örvendő budai étterem a Régi Sipos. Ennek értelmében a bíróság további döntéséig fizetési haladék illeti meg a működtető vállalkozást a Régi Sipos Kft.-t – tette közzé pénteki számában a Cégközlöny.

A társaság problémai azonban korántsem mondhatóak újaknak. A 2010-es eredménykimutatásukat még nem tették közzé, de 2009 és 2008-ben is komoly 30,1, 35,1 millió forint mérleg szerinti veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni, ehhez képest nem túl nagy 67,5, három éve pedig 87,9 millió forint árbevétel mellett.

Móricz Simon 2006.03.02. Digitális (CD-n) 147. sz. DVD 
Sipos étterem - teltház - kedvezményes nap Óbudai Régi Sipos étterem, (telt házat hozott a torkos csütörtök) cigányzene, zenészek, hegedűs, terített asztal, pincér, vendégek, gyertya, számítógé
Móricz Simon 2006.03.02. Digitális (CD-n) 147. sz. DVD Sipos étterem - teltház - kedvezményes nap Óbudai Régi Sipos étterem, (telt házat hozott a torkos csütörtök) cigányzene, zenészek, hegedűs, terített asztal, pincér, vendégek, gyertya, számítógép, pénztárgép, (Nagy Utazás 2006 felirat papirszalvétán, ) zongorista, étlapnézés, konyha, tálaló,

A cég 2009 évi mérlege szerint év végével rendezetlen szállítói tartozása 12,209 millió forint hitel visszafizetési kötelezettsége, a költségvetéssel szemben 25,487 millió forint, munkabérrel kapcsolatos kötelezettsége 1,848 millió, egyéb kötelezettsége pedig 10,369 millió forint volt. A költségvetési kötelezettség kiugróan magas összege néhány havi befizetési elmaradás következménye – olvasható a cég mérlegében.

A társaság a korábbi évek veszteséges mőködése után 2001-2003-ban három nyereséges évet zárt. A 2004 évben ez a tendencia megszakadt, de a cég hitelei folyamatosan csökkentek, ezért remény volt rá, hogy a nyereséges mőködés a továbbiakban is folytatódik. Ez 2005 évben megvalósult, és 2006 évben is folytatódott. 2007 évet a cég minimális nyereséggel zárta. 2008-ban a külső körülmények hatására az árbevétel csökkent, és a cég jelentős veszteséggel zárta az évet.

A cég vezetése a vállalkozás mőködésének fenntartása érdekében csökkentette a létszámot és ezzel együtt bérköltségeket. A pénzügyi helyzetet a készletek mérséklésével, iilletve újabb pénzügyi, finanszírozási lehetőségek keresésével igyekeztek javítani. 2009-ben ezek az intézkedések nagy mértékben faragtak a költségeken, de az árbevétel visszaesése miatt  a veszteség így is jelentős volt, ami immár a csődvédelemhez vezetett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.