Csődöt jelentett a Palóc

A nemrég még újranyitást emlegető cég így már biztosan elesik a csütörtökön kilátásba helyezett munkahely-megtartó támogatástól. A dolgozók jobb esetben is csak hónapok múlva juthatnak a pénzükhöz.

Levélben értesítette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. a partnereit, hogy a balassagyarmati bíróságon elindították a csődeljárást - tudta meg a Magyar Nemzet. 

Az 1300 főt foglalkoztató, regionális CBA-központ csütörtökön húzta le a rolót a 80 üzletében. Ezt követően a társaság közölte: csak leltározás folyik, rövidesen újranyitnak a boltok.

Ezzel egy időben a CBA Kft. kizárta a hálózatából a Palócót arra hivatkozva, hogy az megsértette a franchise-szabályzatot. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön közleményt adott ki, miszerint munkahelymegtartó támogatást kaphat a cég, amennyiben pályázik. Úgy tudni, a cég nem adott be ilyen pályázatot, illetve a csődeljárás miatt immáron nem is adhat.

Lázár Vilmos, a CBA elnöke ugyanakkor a Magyar Időkben tagadta, hogy a Palóc csődjét a kormányzati intézkedések okozták volna. Dacára, hogy mint arról hírt adtunk, a Palóc a 2015-ös mérlegéhez járó kiegészítő mellékletében a kormány döntéseit tette felelőssé a cég mélyrepüléséért.

Úgy hírlik, hogy több vevő is érdeklődik a Palóc boltjai után. A Hvg.hu-nak nyilatkozva Czékmán József csak annyit mondott, hogy a konkurencia venné meg az üzleteket.

A dolgozók az augusztusi bérüket sem kapták meg illetve a cég nem fizette utánuk a TB-járulékot.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.