Csillagszóró II. - 28,5 millió forint bírság a Dél-Alföldön

Lezárult a tíz hatóság részvételével lebonyolított Csillagszóró II. ellenőrzési sorozat, az akció során 28,5 millió forint mulasztási bírságot szabott ki az APEH a Dél-Alföldön.

.Az akció során az APEH  összesen 669 ellenőrzést hajtott végre, ezek közül 459 a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, 77 a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét vizsgálta, 133 alkalommal pedig az áru eredét ellenőrizték. A mulasztási bírságok mellett 32 esetben üzletlezárásról is rendelkezniük kellett az adóellenőröknek.

Az egy évvel ezelőtti - Csillagszóró I. - ellenőrzési sorozat alkalmával még szinte minden második adózó elmulasztotta a számla- és nyugtaadást, addig a jelenlegi tapasztalatok szerint már csak minden ötödik vizsgálat során találtak szabálytalanságot az ellenőrök. A fokozott adóhatósági jelenlétnek köszönhetően tehát a régióban javult a nyugtaadási fegyelem.

Ugyanakkor a foglalkoztatás területén jelentős visszaélésekre derült fény, hiszen a vizsgált adózók közel 50 százaléka bejelentés nélkül alkalmazta munkavállalóját. Ez az arány korábban 23 százalék volt.
Az ellenőrzés során az adózók 7 százaléka nem tudta igazolni a forgalmazott áru eredetét-

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.