Cserkészvezér az állami energiapályáztató élén?

A nemzeti fejlesztési tárcától a Miniszterelnökség vette át az utóbbi napokban kudarcos energetikai pályázatairól ismertté vált állami ÉMI Nonprofit Kft.-t, amelynek élére Dr. Henn Pétert nevezték ki. Közleményükhöz életrajzot nem mellékeltek, de ugyanígy hívják a Magyar Cserkészszövetséget irányító cserkészsegédtisztet.

December 3-i hatállyal Henn Pétert nevezte ki az állami Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. vezérigazgatójának Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára - írja az ÉMI. A többek között a lakossági energiapályázatok lebonyolításáért felelős cég feletti tulajdonosi jogokat 2014. október 2-tól a Miniszterelnökség vette át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM). Az átadás-átvétel a Miniszterelnökség és az NFM között 2014 őszén megindult, a napokban befejeződik. Az új vezérigazgatót közlésük szerint ezzel összefüggésben nevezték ki.

A személyi változást a december 8-i rendkívüli vezetői értekezleten Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár jelentette be. A vezérigazgatóváltás gyakorlati teendői folyamatosan zajlanak, a zökkenőmentes ügymenet érdekében az eddigi vezérigazgató, dr. Sárközi Károly vezérigazgatói tanácsadóként segíti a továbbiakban a cégvezetés munkáját.

A menedzsment változatlanul a helyén marad: Lapis Judit gazdasági igazgató, Matuz Géza termelési és értékesítési igazgató, illetve Dr. Matolcsy Károly tudásközpont-igazgató az eddigi ügymenetnek megfelelően látja el munkáját - írják.

Az ÉMI számos építésügyi-minőségellenőrzési feladatot lát el, ám a közvélemény előtt leginkább a lakossági energiafelújítási pályázatok lebonyolítójaként ismert. E tekintetben tevékenységére komoly árnyékot vetett a lakossági pályázati kezelőrendszer októberi informatikai összeomlása, ami kapcsán máig nem neveztek meg sem pontos okokat, sem felelősöket. Megjegyzendő, hogy a közleményben vázolt átadás-átvétel ellenére a rendszerek lefagyásáról, illetve az ezután elinduló kazáncserepályázatok néhány óra alatti kimerüléséről rendre az NFM tett közzé tájékoztatókat, nem utalván arra, hogy a tevékenységet hamarosan a Miniszterelnökség veszi át.

Az új vezérigazgatóhoz nem mellékelnek életrajzot, de a név alapján fellelhető dokumentumok nem utalnak építésügyi-műszaki szakmai múltra. Ellenben pont ugyanígy hívják a Magyar Cserkészszövetséget országos ügyvezető elnökként irányító cserkészsegédtisztet. Henn Péter számos más nonprofit szervezetben is észrevéteti magát. Így az Ifjúsági Koordinációs és Szolgáltató Egyesület kapcsolattartójaként és a Helyi Mérték Alapítvány stratégiai tanácsadójaként is megjelenik. Néhány éve a Humanikum Kutatás-fejlesztési és Oktatási Nonprofit Kft., valamint a Creascola Közösségi Iskolák Továbbképzési és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője volt és jelenleg is övé a Sic itur ad astra Bt. Egy honlapon olyan trénerként, szervezetfejlesztőként és coachként mutatja be magát, aki emellett két nonprofit szervezetet vezet.

Az életrajz tisztázása végett keressük az érintett szervezeteket, válaszukat egyelőre várjuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.