Cser-Palkovics a közép-dunántúli regionális tanács elnöke

Átlátható, olcsó és hatékony működéssel az éllovas régiók közé akarja felzárkóztatni a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyét magába foglaló közép-dunántúli régiót a regionális tanács. A testület pénteki alakuló ülésén Cser-Palkovics András (Fidesz) országgyűlési képviselőt választotta elnökévé.

A fejlesztési tanács társelnöke Kovács Zoltán (Fidesz), Pápa polgármestere és Popovics György (Fidesz), a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke lett - jelentették be az ülést követő sajtótájékoztatón Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András elmondta: az elmúlt időszakban "sok bizonytalanság volt a rendszerben", és ez nem segítette a régió rendelkezésére álló források hatékony felhasználását.

"A legnagyobb probléma önmagában a hatékonysággal volt eddig, a legrosszabb kifizetői pozícióban volt a régió, viszonylag kevés regionális, uniós forrást tudott lekötni, s még kevesebbet a konkrét pályázatokra kifizetni" - mondta.

Hozzátette: olyan döntéseket hozni, amelyek felgyorsítják, ellenőrizhetővé teszik a döntési mechanizmust, gyorsítják az európai uniós források felhasználását.

A három megyének együttműködve a lehető legtöbb forrást kell hoznia a régióba, és a lehető leghatékonyabban a gazdaság élénkítésére, munkahelyek megőrzésre és új munkahelyek teremtésére kell fordítania.

A regionális fejlesztési tanács pályázatot írt ki a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetői posztjára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.