Csekkes befizetés Erste ATM-eken

Új szolgáltatást vezet be - egyelőre 3 hónapos kísérleti jelleggel - az Erste Bank Hungary és a Magyar Posta, ez év április elsejétől a postai sárga csekkeket az Erste 12 készpénzkiadó automatáján is be lehet fizetni.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta: évente mintegy 271,4 millió sárga csekkes befizetést regisztrálnak, amelyen összesen mintegy háromezer milliárd forintot fizet be a lakosság, az ATM-es befizetés lényegesen meggyorsíthatja ezt a szolgáltatást.

Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója szerint a fejlesztésnek köszönhetően a sárga csekkek befizetését készpénzfelvétel nélkül, közvetlenül bankkártyával is teljesíteni lehet. Elmondta: a szolgáltatásra alkalmas ATM-eken keresztül a hazai sárga csekkes forgalom nagyobb részét, mintegy 70 százalékát kitevő, teljesen gépi kitöltésű csekkek egyenlíthetők ki bankkártyával. (A csekken a gépi kitöltést a készpénzátutalási megbízás jobb alsó sarkában lévő 51-es kód jelöli.)

A bank elnök-vezérigazgatója hozzátette: a három hónapos tesztidőszak alatt az Erste Bank ügyfelei a szolgáltatásra alkalmas ATM-eken díjmentesen fizethetik be a sárga csekkeket. A szolgáltatást a nem Erste bankos ügyfelek is igénybe vehetik a készpénzfelvétel tranzakciós díjáért.

A posta és a bank a tesztidőszak után közösen értékeli majd, hogy érdemes-e folytatni, kiterjeszteni a szolgáltatást, illetve azt, hogy milyen módon fejlesszék tovább ezt a fizetési módot.

Az Erste Bank Hungary az elmúlt évet 23,611 milliárd forint adózott nyereséggel zárta az előzetes IFRS adatok szerint, a mérlegfőösszeg 2.902,656 milliárd forintot ért el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.