Csekkel húz a posta

Elégedett pénzforgalmi fejlesztéseivel a Magyar Posta. A társaság szerint a tavaly bevezetett újítások nyomán mérséklődött a csekkes befizetések csökkenésének üteme.

A posta közleménye szerint, 2015-ben 215 millió darab csekket fizettek be az ügyfelek, 2190 milliárd forint értékben. Míg a korábbi időszakban éves szinten 4-5 százalékkal csökkent a csekkvolumen, addig tavaly az új fejlesztések 2 százalékkal fékezték a visszaesést.

A társaság fejlasztései sorában szerepelt a csekk QR-kód feltüntetésének kötelezővé tétele. Ennek beolvasásával a posta mobil applikációján keresztül 2015-ben 370 ezer csekket fizettek be az ügyfelek 3,5 milliárd forint értékben.

Eredményes volt a csekkbefizető automaták telepítése is. Ezekből tavaly februárban huszat helyezett üzembe a posta, amelyen már biztosította a bankkártyás befizetés lehetőségét is. Az automaták is népszerűek, tavaly összesen 280 ezer csekket fizettek be csekkbefizető automatán keresztül az ügyfelek, több mint 3 milliárd forint értékben.

Nyáron cserélte le a posta 5000 POS-terminálját. A lépéssel párhuzamosan megteremtették a bankkártyás csekkbefizetés lehetőségét. Így a korábbi, költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett a csekkeket már kártyás vásárlási tranzakcióként fizethetik be az ügyfelek. Az ügyfelek élnek a felkínált lehetőséggel: tavaly év végéig 10,3 millió darab csekket fizettek be így az ügyfelek, 97 milliárd forint értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.