Cseh ághoz kerül a Magyar Telekom

A Deutsche Telekom cseh ágának irányítójaként ismert holland CMobil B.V.-hez kerül a Magyar Telekom-csoport.

A Magyar Telekom 59,21 százalékos részvénycsomagját az eddigi tulajdonos, a német Deutsche Telekom irányítása alatt álló, német T-Mobile Global Holding Nr. 2. átadja leányvállalatának, a holland bejegyzésű CMobil B.V.-nek - derül ki a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal erre vonatkozó, szombaton közzétett engedélyéből.

A tőzsdén is forgó magyar távközlési vállalkozás hosszú évek óta a Deutsche Telekom által kifejezetten miattunk létrehozott, német MagyarCom Holding GmbH közvetlen tulajdonában állt. Idén viszont a MagyarCom beolvadt közvetlen anyavállalatába, a T-Mobile Global Holding Nr. 2.-be, amely így a Magyar Telekom többségi tulajdonosa lett. A változást több hazai adatbázis még nem jelzi. Ilyen beolvadások a céghálózat ésszerűsítése végett szoktak történni, esetenként veszteségrendezés céljából.

Mint az az engedélyből kiderül, a T-Mobile Global Holding Nr. 2. most CMobil nevű másik leányvállalatához passzolja a magyar távközlési csoportot. A CMobil a Deutsche Telekom cseh leánya, a T-Mobile Czech Republic többségi tulajdonosaként ismert.

A közműhivatalnál azért kell engedélyeztetni a magyar távközlési vállalat tulajdonosváltásait, mert a Magyar Telekom 2010 óta energiaszolgáltatást is végez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.