Csányi is az IMF/EU-tárgyalásokra vár

Csányi Sándor OTP-bankvezér úgy véli, gyors IMF/EU-megállapodásra van szükség. A kormány szerinte elkötelezett ennek érdekében.

Csányi Sándor reméli, hamarosan megkezdődnek a magyar kormány és az EU/IMF közötti tárgyalások – idézi a Portfolio.hu az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának a Reuters hírügynökség számára adott interjúját. Úgy véli, ez jelentősen csökkentheti a magyar országkockázati prémiumot, pozitívan hathat a magyarországi hitelezésre és a gazdasági növekedésre is.

A tárgyalások lehetséges időtartamát 3-4 hónapra teszi. A magyar kormány szerinte elkötelezett a megállapodás megkötését illetően.

Mindebből az OTP Bank is profitálhat, elsősorban a jövő év második felétől – hangsúlyozta. A válság előtti, a saját tőkére vetített 25-30 százalékos megtérülést ugyan valószínűleg nem lesznek képesek elérni, de az idei első negyedév 12,6 százalékát meghaladhatják.

Csányi Sándor nyilatkozik a Reutersnek budapesti dolgozószobájában
Sandor Csanyi, Chairman and Chief Executive of OTP Bank, speaks during an interview with Reuters in Budapest June 6, 2012. Hungary's most influential commercial banker said on Wednesday he expected the government to start talks with the IMF and EU soon on a loan that should prompt a sharp cut in the country's risk premium, benefiting bank lending and its economy. Picture taken June 6, 2012. To match Interview HUNGARY-OTP/ REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: BUSINESS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.