Csányi feljelenti és beperli Lázárt

Feljelenti Lázár Jánost Csányi Sándor, és személyiségi jogi pert is indít ellene. Az államtitkár szavait viszont nem kommentálja. Lázár kész a bíróság előtt is vállalni a felelősséget.

Büntetőfeljelentést tesz Csányi Sándor Lázár János ellen - mondta a NOL megkeresésére az OTP sajtófőnöke. A tájékoztatás szerint Csányi nemcsak büntetőeljárást kezdeményez Lázár ellen, de polgári pert is indít. Erre a döntésre Lázár azon kijelentése nyomán jutott, amelyben az ország legnagyobb uzsorásának nevezte a bankvezért a miniszterelnökséget vezető államtitkár, hozzátéve, hogy Csányi a devizahitelesektől megszerzett milliárdjain páváskodik. 

Csányi Sándor sem most, sem a jövőben nem kívánja kommentálni Lázár János azon kijelentéseit, amelyek az ő személyét érintik - tette hozzá a sajtófőnök. Lázár János tegnap újságírói kérdésre mondta a már említett szavait, amikor arról kérdezték, mit szól Csányi azon mondatához, miszerint ő "tehetséges és jó szervező, láthatjuk milyen jól elintézte a trafikügyet is". Lázár ezt lesajnáló mondatnak értékelte. 

Az uzsora Magyarországon bűncselekmény, az ellene érvényes szabályok szigorítását pedig pont a Fidesz-frakció szavazta meg, Lázár János frakcióvezetősége idején. Az egyébként a személyiségi jogai érdekében még blogbejegyzések miatt is előszeretettel perelő Lázár tegnap a sajtótájékoztatója után az Index szerint azon viccelődött, milyen jól kiosztotta az OTP első emberét.

"Ezért biztos beperel" - fordult hozzá egyik munkatársa a tudósítás szerint. Lázár bűncslekemény elkövetésével vádolta meg az OTP első emberét, ami kimeríti a rágalmazás és a becsületsértés tényállását. 

Lázár reagált:

"Hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé" - közölte az MTI érdeklődésére az államtitkár a bejelentésre reagálva. Lázár János hozzátette: szükség eseten az Országgyűlésben tájékoztatja képviselőtársait a mentelmi jogával kapcsolatos döntéséről. 

"Csányi Sándornak jó egészséget kívánok" - zárta szavait a politikus.

Csányi Sándor
Csányi Sándor bankjával a Távol-Keleten is keresi a lehetőségeket
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.