Csányi és Hernádi a Financial Times TOP50-ben

A Financial Times közzétette, szerintük ki az az ötven üzletember, akit mindenképpen komolyan kell venni a fejlődő piacokon. A listán van a Mol és az OTP vezére is.

Két magyar név is szerepel a Financial Times listáján, amelyet a befolyásos lap a fejlődő piacok legjobb üzletembereiről tett közzé. Az összeállítás már csak azért is érdekes, mert a fejlődő piacokba a lap belevette Brazíliát, Oroszországot, Indiát és Kínát is - negyven kisebb országon felül.

Minden bizonnyal sok kritikát kapnak a szerkesztők azért, mert mindössze két hölgy került a névsorba: Zhang Yin, a Nine Dragons vállalat alapítója és elnöke, valamint Chanda Kochhar, az indiai ICICI Bank elnök-vezérigazgatója.

Az viszont aligha érhetett bárkit meglepetésként, hogy a legtöbben a pénzügyi szektort képviselik. Míg 15 bank és pénzügyi szervezet főnöke kapott helyet a legjobbak klubjában, addig az energiaszektor már csak 12 emberrel tudott felkerülni. Feljöttek viszont a telekommunikációs cégek, kilenc cégvezetővel, sőt, öt médiaguru is bekerült a legjobbak közé.

A nagy vesztesek az ingatlanosok (5 fő) és az autóipar szereplői (4 fő) lettek, s érdekesség, hogy az agrárcégek főnökei közül is csak három üzletembert válogatott a zsűri a legjobbak közé. Érdekesség, hogy a Dubai válságnem sodorta el a listáról Mohammed al-Shaibanit, a Dubai Befektetési Vállalat első emberét.

Hernádi Zsolt és Csányi Sándor
Hernádi Zsolt és Csányi Sándor. Ők is labdába akarnak rúgni

Két magyar név is található a listán: Csányi Sándor, az OTP, valamint Hernádi Zsolt, a MOL első embere, utóbbi maga 49 évével az egyik legfiatalabb üzletember a listán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.