Csányi Sándor földjeit nem árverezik el

Amit Csányinak szabad, nem szabad Simicskának. Az Agrárszektor szerint a Nemzeti Földalap másképp bánik a két vállalkozóval.

Az Orbán Viktorral háborúzó Simicska Lajost az agrárszektorban is nyomás alá helyezték: az általa és üzlettársa, Nyerges Zsolt által használt földterületekre az állami földalap az elsők között hirdetett árverést, pedig azok bérleti ideje csak 2051-ben járna le. Ezzel szemben a világ leggazdagabb emberei közé sorolt Csányi Sándor OTP-vezér jól járt: az érdekeltségébe tartozó Baranya megyei Bólyi Zrt. és Somogy megyei Dalmand Zrt. által használt több ezer hektárt nem hirdette meg a Nemzeti Földalap – írja az Agrászektor.

Az egykori állami agrárvállalatok a 2001-2003-as privatizációjukkor kapták tartós bérletbe a hozzájuk tartozó állami földeket. A híroldal információi szerint az NFA több más társaságnál is kivár az értékesítéssel, vagyis nem kizárt, hogy a visszatartott földeket később mégis kiírják, de az is lehet, hogy részben vagy egészben mintagazdaságoknak minősítik területeiket, így állami tulajdonban, magánbérletben működhetnek tovább.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.