Csányi megvett hétmilliárdnyi Mol-tartozást

Csányi Sándor Mol-alelnök és OTP-vezér szingapúri cége a tőzsdén kívül 23 millió euró - több mint hétmilliárd forint - értékű Mol-kötvényt vásárolt. A kölcsönt több mint 2 százalék kamattal megfejelve 2023-ban kérheti számon az olajcégen.

Csányi Sándor OTP-vezér és Mol-alelnök szingapúri cége, a Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. április 28-án, csütörtökön két részletben összesen 23 millió euró (több mint 7 milliárd forint) értékű Mol-kötvényt vásárolt - tette közzé tegnap a Mol honlapján. Az ügyletet az üzletember a tőzsdén kívül bonyolította le. Az első, 20 millió eurós adagot a meg nem nevezett hátterű CSAM Asset Management Pte., a fennmaradó 3 millió eurósat pedig az OTP Bank befektetési szolgálatói közreműködésével hajtotta végre.

Mindkét kötvénycsomaghoz 99,3 százalékos árfolyamon jutott hozzá. A papírok kamata 2,625 százalék és egyaránt 2023. április 28-án járnak le. Csányi Sándornak nincs több Mol-kötvénye: mostantól hétmilliárd forinttal adósa az általa alelnökölt magyar olajcég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.