Félpénzes kártérítés az Aeroviva utasainak

Meghaladja az egymilliárd forintot az Aeroviva utasai által bejelentett károk összege, ezért az utazási iroda biztosítékából csak a befizetett összegek felét tudja megtéríteni a biztosító. Az Aeroviva ellen sikkasztás és más bűncselekmények gyanúja miatt már rendőrségi eljárás indult.

Most már látszik, hogy a bejelentett utaskárok összege meghaladja az egymilliárd forintot - tájékoztatta a Turizmus Panoráma Bulletint Horváth Péter, az Aeroviva vagyoni biztosítékát szolgáltató QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének utasbiztosítási értékesítési igazgatója.

Ez most már minősíti azt, hogy milyen térítési lehetőség lesz esetlegesen az utasok felé: az igazgató 50 százalék körüli kártérítést valószínűsít.

A károk összege még korántsem végleges, hiszen ha csak csepegtetve is, de még mindig érkeznek bejelentések a biztosítóhoz. Ugyanakkor a kárigények valós tartalmának ellenőrzése sem zárult még le, hiszen nem minden kárbejelentés tartalmazza a biztosító kockázatát.

Horváth Péter példaként említette, hogy a napokban hozott be valaki egy 1 millió forint értékre szóló utazási utalványt. Ezt az igényt azonban el kellett utasítaniuk, mert a kauciós biztosítás erre nem érvényes. Eddig egyébként ezer-egynéhány kárbejelentés érkezett. Az érintett utasok száma 2381.

Azt, hogy pontosan mikor kezdődhet el a károk kifizetése, jelenleg még nem lehet megmondani. A biztosító az iroda vezetőivel továbbra sem tud közvetlen kapcsolatba lépni. A rendőrség által lefoglalt iratokba pedig a nyomozás időtartama alatt nem tekinthet bele.

Horváth Péter megerősítette a Turizmus Panoráma Bulletin hétfői értesülését: a VII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Gazdaságvédelmi Alosztálya immár sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.