Csak egy 34 oldalas program van?

Nincs titkos reformprogram a nemzetgazdasági tárca szerint, csak egy 34 oldalas szakmai anyag, amit kiküldtek külföldi elemzőknek. Ezzel a lapunkban megjelenteket kívánja cáfolni a minisztérium.

Nem létezik a 180 oldalas titkos anyag a reformprogramról címmel adott ki délután közleményt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca a lapunkban megjelent információra reagálva azt közli, hogy téves sajtóinformációk jelentek meg az elmúlt napokban a Széll Kálmán Tervvel kapcsolatban. Mint írják, a megjelent információkkal szemben a szaktárca egy 34 oldalas angol nyelvű, szakmai anyagot küldött el külföldi elemzőknek március 7-én a magyarországi strukturális reformokra vonatkozóan, ami nyilvános, a tárca honlapján is olvasható, letölthető.

A minisztérium közleményéhez annyit tennénk hozzá, hogy - mint az lapunkban megjelent - tudomásunk szerint létezik egy jóval részletesebb, vaskosabb 180 oldalas szakmai háttéranyag, s mint írtuk, abból küldtek ki részleteket londoni befektetőházakhoz. Vagyis nem az egész anyagot, amelyben a hatásszámítások is szerepelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.