Csak hivatalossá vált a Quaestor-csőd

Megjelent a Cégközlönyben a Quaestor kötvénykibocsátó cégének csődje. Tegnaptól tehát a Quaestor Hrurirát fizetési haladék illeti meg, Tarsoly Csaba abban igazat mondott, hogy március 19-én benyújtották a csődkérelmet. Az eredetileg közölt március 9-ével ellentétben.

A kötvénykibocsátásokat végző Quaestor Financial Hrurira Kft. március 19-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be. A kérelem befogadásával így a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg a céget - jelent meg a cégközlönyben, április másodikai keltezéssel.

"A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Kft. gazdálkodó szervezet (adós) 2015. március 19. napján csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be. A Fővárosi Ítélőtábla 2015. március 31-én kelt határozata alapján az adóst a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg" - jelent meg a cégközlönyben.

Ezek szerint március 19-én valóban megtörtént a csődeljárás iránti kérelem benyújtása. A protfolio.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy annak nyoma csak most, két héttel a benyújtás után jelent meg a Cégközlönyben a jellemző egy nap helyett. Ennek vélhetően a hiánypótlások elrendelése lehetett az oka.

A dologban van annyi furcsaság, hogy a Quaestor csődkérelméről már a most megadott dátum előtt tíz nappal, március 9-én hírt adott az MTI.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.