Csak az E.On ügyfelei kellenek az MVM-nek

Pusztán a fogyasztókat akarja átvenni az MVM, a vezetékek, de még az ügyfélszolgálati irodák is az E.On egyetemes szolgáltatóinál maradnának - írja a Napi Gazdaság.
A lap szerint az állami energetikai vállalat - amely idén, a Főgáz megvásárlásával lépett ki az egyetemes szolgáltatási piacra - semmilyen eszközt nem vásárolna az E-Ontól, annál maradnának a gázvezetékek, áramhálózatok és az ügyfélszolgálatok is.

A márciusi szándéknyilatkozatban még benne volt e két elem megvásárlása is, de ezek mellőzésével a teljes tranzakció jelentősen olcsóbbá válhat. A vezetékrendszert ugyanis - a tulajdonosnak fizetett rendszerhasználati díj fejében - egyébként is bármelyik szolgáltató igénybe veheti.

Mindenesetre az valószínűnek látszik, hogy 2015 előtt nemigen zárulhat le az adásvétel. Az MVM-nél megkezdődött, de még bőven folyamatban van az E.On-cégek átvilágítása, és Rogán Antal szerdai nyilatkozata - amely szerint két, állami nonprofit szolgáltató létrehozását tervezi a Fidesz, ám ennek részleteit majd tavasszal tárgyalják - is erre enged következtetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.