Csaba László: nem fordul recesszióba a világgazdaság

Valószínűleg nem fordul recesszióba a világgazdaság, ha sikerül lokalizálni a görög és az olasz válságot, vagyis sikerül megakadályozni a krízis terjedését, a növekedés üteme viszont ebben az esetben is várhatóan lassul - fejtette ki Csaba László közgazdász, egyetemi tanár a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában kedden tartott előadásában.

Az MTA levelező tagja a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében tartott előadásában hangsúlyozta: az elérhető adatok mind azt mutatják, hogy a világgazdaság nem tart újabb recesszió felé, holott elemzők szinte egymással versengve festik a borúsabbnál borúsabb jövőképeket.     

Pontosan nem tudni, de leginkább az valószínű, hogy a következő időszakban lassul a növekedés üteme. Az euróövezet pedig „köszöni szépen, jól van, nincsen válságban” - fogalmazott Csaba László. A feszültséget az okozza, hogy a közös pénz működése nemzetek feletti költségvetési politikát igényel, ez azonban a lisszaboni szerződés miatt politikailag nem megvalósítható - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.