Civilekkel az állam: az innovációt együtt nyomják

Van ilyen is: összefogott a civil és az üzleti szférával az állam. Az Entrepreneurship Foundation Hungary – EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány (EFH) az innovatív magyar fejlesztéseket legalábbis a Miniszterelnökség fővédnöksége alatt indított projektversenyben gyűjti össze és díjazza.

A Sanofi-Aventis Zrt., a T-Systems Magyarország Zrt., az Agrotechfood Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Zrt., illetve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal összefogásával, a TiJöttök Program folytatásaként első alkalommal idén meghirdetett versenyre, a digitális város, az egészségipar, illetve az agrár- és élelmiszeripar kategóriában lehet pályázni. A jelentkezők olyan, legalább pilot fázisában lévő termékekkel, technológiákkal vagy szolgáltatásokkal vehetnek részt a versenyben, amelyek nemzetközi piacra lépés előtt állnak.

Ducsai-Oláh Zsanett, az EFH elnöke sajtótájékoztatójukon arról beszélt: a versenyre és a vele párhuzamosan induló gyakornoki programra február 15-ig lehet nevezni. A fiatal, tehetséges kutatók, valamint innovatív ötletek, technológiák támogatására a TiJöttök! Program keretében idén 20 millió forintot biztosítanak.

A pályázatokról szakmai zsűri dönt. Mindhárom kategóriában a legjobb három projektet választják ki és ezekről kisfilmek készülnek. Ezek közül a közönségszavazással kiválasztott három Innovációs díj győztese, nemzetközi tanulmány úton vehet részt. A szavazásra idén áprilisban a TiJöttök Facebook oldalon kerül sor.

A versenyben lesznek különdíjak is. Ilyen lesz a Hipavilon Kft. által felajánlott szellemi vagyon audit elkészítése, az Agrotechfood Zrt. teljes körű projekt- vagy start-up inkubációs szolgáltatása, illetve a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központnál konzultációs programban való részvétel. A pályázat nyitott magán-, és jogi személyeknek egyaránt.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: a fejlesztéspolitika eszközrendszere tökéletesen alkalmas arra, hogy új irányba terelje a magyar gazdaságot. A tét nem kicsi, hiszen a magyar ötletek konkrét termékké változtatására fordítható közvetlen innovációs források összege mintegy 700 milliárd forint.

Az EFH gyakornoki programjára jelentkezők közül a legkiválóbb egy-egy hallgató hat hetes, szakterületüknek megfelelő szakmai gyakorlaton vehet részt a programot támogató T-Systems Magyarország Zrt.-nél, illetve a Sanofi-Aventis Zrt.-nél. Pályázni érvényes gyógyszerészi, orvosi, biológusi vagy infokommunikációs szakirányú felsőoktatási jogviszonnyal lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.