Civil a pályán: vasúti múlt nélkül a személyszállítás élére

Megkapta új főmasinisztáját a MÁV-Start Zrt.: Monszpart Zsolt csütörtökön foglalta el a személyszállító vasút vezérigazgatói székét.

A vasúti személyszállítás szolgáltatási színvonalának javítását, az utaselégedettség növelését várja a MÁV-Start Zrt. élére kinevezett Monszpart Zsolt vezérigazgatótól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - derül ki a tárca lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az 51 éves közgazdász milyen eszközöket, illetve kormányzati segítséget várhat feladataihoz.

Az új vezérigazgató szakmai életrajza viszont arra utal: a MÁV-Start első emberét Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter nem vasúti tapasztalatai alapján választotta ki a meglehetősen nehéznek igérkező feladatra.

Az NFM közleménye szerint Monszpart Zsolt a Budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Külgazdasági Szakán szerzett okleveles közgazdász képesítést. Szakmai pályafutásában meghatározó szerepet játszottak a Stockholmi Magyar Nagykövetség Kereskedelmi Osztályán, majd az ITDH Kereskedelmi Szolgálatánál, Svédországban töltött évek.

Vezetési tapasztalatait 2000-től a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatójaként gyarapította, majd 2002-től külföldi tulajdonú társaságok menedzsmentjében töltött be vezető tisztséget. Így a többi között dolgozott az Ericsson Magyarország Kft.-nél is, ahol a vezérigazgató-helyettese volt.

Monszpart a Magyar Innovációs Szövetség és a Svéd-Magyar Kamara elnökhelyettese. Idén márciusban kiemelkedő gazdasági munkásságért Magyar Gazdaságért-Díjban részesült.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.