Charterjárat indul Debrecen és Moszkva között

Augusztus 9-én charterjárat indul Debrecen és Moszkva között – tájékoztatta lapunkat az Airport-Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója, Meleghegyi Tamás József.

A Tatarstan légitársaság Boeing 737-400-as típusú, 150 férőhelyes repülőgéppel üzemelő járata kéthetente, eltérő napokon közlekedik majd a moszkvai Domodedovo repülőtér és a Debreceni Repülőtér között. Az első gép augusztus 9-én, 10.30 órakor landol Debrecenben.

Mint mondta, a járatot üzemeltető orosz cég a magyar termálvíz gyógyító hatására alapozva szervez utakat Hajdúszoboszlóra, a célközönséget elsősorban beteg gyerekek és az őket kísérő szülők jelentik, de pihenni, nyaralni vágyók is érkeznek majd. A két város között sem menetrend szerinti gépek, sem charterjáratok nem közlekedtek azóta, hogy a Debreceni Repülőtér polgári forgalmat bonyolít.

A gyógyturizmussal kapcsolatban hozzátette: nem a moszkvai lesz az első járat, amely a Debreceni Repülőtéren át szállít Hajdúszoboszlóra turistákat: a Germania légitársaság ugyanis április óta szintén kéthetente, csütörtökönként közlekedtet hasonló járatokat Berlin és Debrecen között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.