Céget cserél az FHB és Spéder cége

Az FHB Szolgáltató Zrt. a tárgya annak a részvénycserének, melynek keretében a Spéder Zoltán elnökölte FHB megszerezte a BIF ingatlanos cég tíz százalékát, amely ugyancsak Spéder irányítása alatt áll.

Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 1,47 milliárd forintért értékesítette az FHB Szolgáltató Zrt.-t a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részére BIF Nyrt. részvényekért cserébe. Az ügylet által az FHB Bank 10 százalékos részesedést szerzett a tőzsde "B" kategóriájában forgó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-ben. 

Az FHB igzgatóságának elnöke Spéder Zoltán, s irányítása alá tartozik a BIF Nyrt. is. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatások szerint a vevő 2.583.480 darab BIF törzsrészvénnyel fizet.

A közlemény szerint, mivel az FHB Szolgáltató Zrt. tulajdonában lévőv immateriális javak kikerülnek az FHB bankcsoportból a csoport szavatoló tőkéje várhatóan több mint 9 milliárd forinttal nő.

Spéder Zoltán, a BIF Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részvényenként 569 forintos árfolyamon adta el a BIF részvényeket az FHB Banknak, tőzsdén kívüli ügylet keretében. A zrt. tulajdona ezáltal 25 százalékról 15 százalékra csökkent a BIF Nyrt.-ben, Spéder Zoltán közvetett részesedése pedig 25-ről 16,6 százalékra csökkent.

Az FHB-hoz került 10 százaléknyi BIF-részvényre a 2011. december 1-jén kötött opciós megállapodás alapján vételi jogot szerzett a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. és az ugyancsak Spéder Zoltán irányítása alá tartozó A64 Vagyonkezelő Kft.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.