Céges ingyenroaming jön a Telekomnál

Az Európai Unió területén költségmentes roaming csomagokat kínál a Telekom április elejétől kisvállalati előfizetőinek is.

Az Európai Unió területén költségmentes roaming csomagokat kínál a Telekom április elejétől kisvállalati előfizetőinek is – erősítette meg piaci forrásból származó értesüléseinket Lakatos Péter, a Telekom kis- és középvállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. A szolgáltató lakossági díjcsomagjai között már jó pár hónapja található olyan, amely korlátlan roaming beszélgetést kínál az Európai Unió területén (Magyarországra és abba az országba, ahol az előfizető épp tartózkodik), most ezt a szolgáltatást vezetik be a kisebb cégek számára is, úgy, hogy nemcsak a korlátlan csomagok esetében elérhető a költségmentes roaming, hanem a kisebb tarifákban is.

- Találkoztam olyan vállalkozóval, aki a háromszemélyes cégét telefonon irányította, s a roamingköltségek miatt inkább idehaza töltötte a szabadságát – határolta be a célcsoportot egy történettel Lakatos Péter. A szakember szerint 30-40 ezer vállalkozás számára hozhat érdemi költségcsökkenést a mobil kommunikációban az új ajánlat. A kis- és közepes cégek vezetőinek és alkalmazottainak nagyobb része - bár bekapcsolja a telefont külföldön -, semmilyen szolgáltatást nem használ rajta mindaddig, amíg haza nem ér – írják a hazai kutatások.

Extra költségektől mentes külföldi telefonhasználatot tesz lehetővé az új megoldás, méghozzá úgy, hogy a vállalkozónak, aki külföldre utazik, nem kell figyelnie, hogy melyik hálózatot használja és hogy mennyit telefonál. A Next Business Comfort M nevű díjcsomag például külföldön is biztosítja a korlátlanság élményét – mondta lapunknak Lakatos Péter, hozzátéve, hogy az ajánlat vonatkozik a mobilnetezésre is. A csomag eredetileg fél gigabájt mobilnetet tartalmaz, s ez mind itthon, mind az EU területén használható. Ha pedig valaki extra adatkeretet vásárol itthoni áron, azt is leforgalmazhatja az unió területén. Valamint Lichensteinben és Norvégiában, de Svájcban nem.

Az Európai Unió területén a mobilhasználat költségei legközelebb március végén csökkennek jelentősen, s 2017-ben pedig várhatóan megszűnnek. A piacon a Vodafone is kínál olyan díjcsomagokat, amellyel bizonyos hívásirányokba a hazaival azonos áron lehet telefonálni, s az EU területén is felhasználható az adatforgalmi keret.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.