Cayun helyett Macan: tigrist választott a Porsche

Lipcsében készül a legkisebb Porsche sportterepjáró: a Cayenne kistestvérét 2013-ban dobják piacra.

Egyetlen grafikával sejteti a német márka, hogy milyen lesz következő sportterepjárója. A hivatalos közlemény szerint jövőre indul a sorozatgyártás Lipcsében. A VW-konszernhez tartozó Audi és Porsche közösen fejlesztette az SUV-t, mely a Q5-ös szerkezeti elemeire és hajtásláncára épül, ami azt is jelenti, hogy győri motorok is szerepet kapnak a Porsche új modelljében.

Az új modell az előzetes hírekkel ellentétben nem a Cayun, hanem a Macan nevet kapta, ami Indonéziában tigrist jelent.

A Macanból készül majd ötajtós SUV és kétajtós kupé, természetesen négykerék-hajtással. A terv évi ötvenezer darab. A Macan a Panamerával egy gyárban, Lipcsében készül, az új modell bevezetésére 500 millió eurós beruházással bővítették az üzemet, ahol új szerelősor és fényezőműhely készül, ez együtt ezer új munkahelyet jelent.

A tervek szerint a Macan 15 százalékkal lesz drágább testvérmodelljénél, az Audi Q5-nél, és erősebb motorokat is kap majd. A kétliteres turbó teljesítménye 240 lóerő, a háromliteres, kompresszoros V6-osé 300 lóerő, a Porsche-fejlesztésű 3 literes, V6-os a két turbós feltöltésnek köszönhetően 375 lóerő lesz, és készül majd hibrid változat is.

Lipcsében készül majd a Porsche Macan
Lipcsében készül majd a Porsche Macan
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.