Külügyi megbízás a CBA-s Lázáréknak

A Schmitt Pál köztársasági elnök borát kínáló CBA résztulajdonosai, a Lázár fivérek domonyvölgyi lovasparkjában is lesznek a magyar uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvények. Az esemény lebonyolítására nem írt ki nyílt pályázatot a Külügyminisztérium.

Nyolc, a magyar uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvény vendéglátó-szolgáltatásának lebonyolítására kapott megbízást a Lázár és Fiai Kft. A külügy honlapjára a napokban felkerült szerződésben keretösszeg nincs megjelölve, a társaság a már lebonyolított események után, a fogyasztás alapján számláz a minisztérium felé.

A CBA-tulajdonos Lázár fivérek, Vilmos és Zoltán

A szolgáltatást a minisztérium hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés alapján rendelte meg. A Közbeszerzési Törvény (kbt) szerint erre többek között akkor van lehetőség, ha a szerződést műszaki-technikai sajátosságok, művészeti szempontok vagy kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezet, személy képes teljesíteni.

Darázs György, a Lázár-lovaspark igazgatója a Népszabadságnak elmondta: a nyolc eseményre kötött megbízás egy keretszerződés, ebből jelenleg hat esemény az, ami biztosnak mondható, az eddigi jelzések szerint ötven és háromszáz fő közötti részvevőre számítanak.

Korábban nyílt közbeszerzésben választotta ki a külügyi tárca a helyszínt – vélhetőleg azért, mivel a gödöllői EU-elnökségi központtól néhány kilométerre van Domonyvölgy - a mostani szerződés pedig az ezekhez a rendezvényekhez kapcsolódó vendéglátó szolgáltatást foglalja magában. Darázs György elmondta: a külügyi tárcával az elmúlt tíz évben számtalan rendezvényt bonyolítottak már le.

Nem ez volt az első, a magyar uniós elnökséghez kapcsolódó catering megbízás. A Külügyminisztérium március közepén hirdetett eredményt EU-rendezvénykre kiírt közbeszerzésen. Ezen négy cég, a Gasztronómia Klub Étterem Kft., a Bonus Party Service Kft., a Protokoll Event Rendezvényszervező Kft., illetve a Debreceni Gyógyfürdő Kft. kapott összesen 755 millió forintos megrendelést. A társaságok összesen 250 rendezvényt szolgálnak ki. A 755 millió forint csak keretösszeg, a tényleges teljesítés - a fogyasztástól függően - ennél lényegesen alacsonyabb is lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.