Cáfolják az M43 autópálya kivitelezésének csúszását

Nem módosul az M43 autópálya kivitelezési véghatárideje, a Szeged-Makó közötti szakasz augusztus végére elkészül - közölte az elterjedt híreket cáfolva a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tudomására jutott, hogy egyes hírek alaptalanul az M43 Szeged - Makó közötti szakasz átadásának csúszását említik, ezért szükségesnek látja megerősíteni, hogy a kivitelezés véghatárideje továbbra is 2010. augusztus 31.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez a Tisza M43 Konzorciumtól határidő módosítási igény hivatalosan nem érkezett. A mérnök részére megküldött igénybejelentésről a NIF Zrt. is értesült.

Az érvényben lévő szerződések értelmében a vállalkozói igényt a mérnöknek ki kell vizsgálni és ezt követően teszi meg a társaság felé javaslatát. Felkérték a mérnököt, hogy az igénybejelentésre vonatkozó javaslatát 2010. május 19-re készítse el. Ha a követelés megalapozatlan élni fognak a kötbér érvényesítés jogával.

Addig is a szerződésben meghatározott teljesítést várják el a kivitelezőktől, az abban foglalt minőségben és határidőre.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.