Cáfolják az összeférhetetlenséget

Kópiás Bence elnökhelyettes személyesen nem vesz részt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által végzett minőségbiztosítási feladatokban, amelyet az ügynökség a Kkv-k informatikai fejlesztése című uniós projektben lát el – közölte megkeresésünkre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Lapunk szerdán írta, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezetésével, a KIFÜ és a kormányzati informatikai konferenciákat szervező Infotér Egyesület közreműködésével kétmilliárd forintos projekt indul, amelynek fő célja a kkv-k informatikai szemléletformálása. Ennek kapcsán több személyi összefonódásra utaltunk a konzorciumi tagok között, például arra, hogy nyáron a KIFÜ elnökhelyettese, vagyis Kópiás az Infotér Egyesület elnökségi tagja lett.

Ennek kapcsán a szaktárca azt közölte, hogy a konzorciumi tagok elkülönült elszámolású és felelősségű tevékenységet folytatnak, az elnökhelyettes esetében ezért összeférhetetlenség nem áll fenn. A kedvezményezettek kiválasztásában sem a KIFÜ, sem az elnökhelyettes nem vesz részt, mivel ez nem része a minőségbiztosítási tevékenységnek, amelyet az ügynökség vállalt.

A projektben való részvételük célja, hogy a szakmai folyamatok az előírások szerint működjenek, az ezekhez kapcsolódó termékek megfelelő minőségben készüljenek el. A KIFÜ feladata az is, hogy a projektet ­összhangba hozza az egyéb, kapcsolódó GINOP-os programokkal – írta a tárca. Az MKIK arról tájékoztatott, hogy cikkünk megjelenése után tárgytalannak tekinti a nekik feltett kérdéseinket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.