Egérinvázió vagy a Tesco lejáratása?

Ezúttal a Tesco-áruházakban lévő egérinvázióról írt a kormányközeli polgári napilap Magyar Nemzet. Az áruházlánc szerint a szokásos lejáratásról van szó.

Félrevezetőnek eltúlzottnak és a csúsztatásnak minősítette a Tesco a mai Magyar Nemzetben megjelent híreket. A Magyar Nemzet pénteki számában egy elfogott vezetői e-mailra hivatkozva arról írt, hogy több magyarországi Tesco áruházat "elleptek az egerek”.

A lap szerint a Tesco minőségbiztosítási vezetője azt írta a kollégáinak, hogy rengeteg egér van az állateledel és tejsoron, amelyek miatt akár be is zárhatják az áruházakat. Ezért arra kérte a vezető a kollégákat, hogy jelezzék, ha valahol megrágott zacskót, egérürüléket vagy éppenséggel magát a tettest, az egeret látjak az áruházban.

A lap szerint Angliában, Birminghamben a hatóságok már bezáratták az egyik ottani Tesco áruházat, mivel egereket találtak. A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy az egér súlyos betegségeket, így szalmonellát vagy fertőző agyhártyagyulladást terjeszt, ami az egér ürülékével, nyálával vagy orrváladékával kerülhet be az ember szervezetébe.

A Tesco állítja: az ÁNTSZ munkatársai is rendszeresen ellenőrzik áruházaink tisztaságát, hiányosságokat azonban eddig még nem tártak fel.

Ennek ellentmond, hogy a Magyar Nemzet szerint a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSzH) ellenőrei nemrég az egyik akciós termékükben találtak egeret.

A Tesco közlemény leszögezi: a vállalat mindent megtesz, hogy a rágcsálókat és a rovarokat amennyire csak lehet, távol tartsák az üzlethelységektől. Ugyanakkor utal rá: a Magyarországon száznál több nagy eladóterű hipermarkettel jelenlévő Tesco-nál a legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat, hogy egy-egy rágcsáló megjelenhessen a hipermarketben.

A Tesco utal rá: a Nemzet ismét egy valós problémát fújt fel. Tény, hogy a kiskereskedelemben az egér (illetve a többi, hívatlan vendégnek minősülő állat) megjelenése - kisboltban és nagyáruházban egyaránt - mindennapos probléma, különösen egy nagy áruháznál, ahol naponta több ezer tonnányi áru érkezik be, gyakorlatilag képtelenség megakadályozni, hogy időről-időre valahol ne surranjon be egy kis jószág az üzletbe, vagy a raktárba falatozni.

Korábban több nagy áruházláncnál is felmerült, hogy az állatorvosi ellenőrzésekkor az egerek nyomait megtalálták az áruházakban, bár arról nem hallani, hogy pusztán az egerek miatt bezártak volna üzletet.

A kiskereskedelem területén bennfentesnek számítók nem tudnak róla, hogy háború lenne a Fidesz és a Tesco között. Ennek ellentmondani látszik, hogy a kormányközeli Magyar Nemzetben a kiskereskedelem szereplői közül gyakorlatilag kizárólag a Tescóval kapcsolatban jelennek meg rendszeresen hasonló, lejárató hírek, míg a Tesco versenytársairól nem.  

num_article=1061591|num_paragraph=0|num_seq=1|num_picture=601821|txt_caption=Biztonsági őr a Tesco-ban. Egérút? |txt_author=|txt_source=|txt_align=left|num_width=330|num_ratio=|
nol_oldNolPicture
mceBlockPasteEnd
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.