Bútortgyárat vett magának Matolcsy fia

Megvásárolta a közel egymilliárd forintos forgalmú Balaton Bútorgyár Kft.-t Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám cége, a Glamorous Kft. – írta meg a 444.hu.

Az ügylet sajátossága, hogy a 2008-ban alapított, fodrászkellékekkel foglalkozó kis cég forgalma még tavaly is 100 millió forint körüli volt. Ugyanakkor az 1896-ban alapított, korábban a Fotex-csoporthoz tartozó Balaton Bútor forgalma tízszerese, alaptőkéje 21 szerese volt a Glamorousnak.

A cégpapírokból kiderül, hogy az ügylethez szükséges hitelt Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás Növekedési Hitelbank Zrt.-je állta. A Glamorous Kft.-ben ugyanis Matolcsy Ádám mellett társtulajdonos a szintén Matolcsy Ádám birtokolta hangzatos nevű Magyar Stratégiai Zrt. A Zrt. tulajdoni lapjára decemberben jegyezték be a Növekedési Hitel Bank Zrt. zálogjogát. Ezzel egy időben a Balaton Bútorban is megjelenik a Glamorous Kft. üzletrészén az NHB zálogjoga.

A 444 szerint nem tudni, hogy mekkora volt a hitel, ahogy azt sem, hogy ezt a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram (NHP) forrásaiból finanszírozták-e.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.