Büntetőfeljelentést tettek a Pannon Honiggal szemben

A gyanú szerint a cég a határértéknél magasabb antibiotikum tartalmú mézet adott el. Az ügy kapcsán a vidékfejlesztési miniszter országos vizsgálatot rendelt el.

Büntetőfeljelentést tettek a Pannon Honig Kft. ellen, mert a cég a gyanú szerint olyan jelöletlen mézet adott el, amely a határértéknél több antibiotikumot tartalmazott; az ügy kapcsán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azonnali hatállyal országos, teljes körű mézellenőrzést rendelt el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.

Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) elnöke a közlemény szerint pénteken a társhatóságok - APEH és a VPOP - bevonásával teljes körű, a cég ügyfélkörére is kiterjedő vizsgálatot kért a Pannon Honig Kft. ellen. Az MgSZH elnöke egyúttal büntetőfeljelentést tett a rendőrségnél a Kft.-vel szemben.
Az ügy előzménye, hogy egy televíziós műsor tudósításából kiderült: a Pannon Honig Kft. gödöllői irodájában a cég ügyvezetője jelöletlen mézet adott el számla nélkül, és felmerült a gyanú, hogy az adott méztétel a határértéket meghaladó antibiotikum mennyiséget tartalmazott.

A felvétel lejátszása után az MgSZH illetékes munkatársai egy órán belül ellenőrzést tartottak a Pannon Honig Kft. irodájában és minden ott található terméket hatósági zár alá vettek. A szakemberek a cég szarvasi üzemében is ellenőrzést végeztek, melynek eredményeképpen a szakhatóság elrendelte az üzem működésének felfüggesztését.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az ügy kapcsán azonnali hatállyal országos, teljes körű mézellenőrzést rendelt el.

Az MTI nem tudta elérni a cég gödöllői irodájának vezetőit, a cég szarvasi mézfeldolgozó üzemének ügyvezetője, Kozma Ákos pedig annyit mondott az MTI-nek: egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést az üzem működésének felfüggesztéséről. Hozzáfűzte: amíg az ügy folyamatban van, nem kíván nyilatkozni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.