Budapesti ügyfélszolgálatot alapítana a BP

Az év második felében budapesti szolgáltatóközpont létesítését tervezi a British Petrol (BP). A nemzetközi energiamulti négy éven belül ezer fő foglalkoztatását ígéri.

Budapesti szolgáltatóközpont létesítését tervezi a British Petrol (BP) - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. A világméretű energiacég hazai egységében négy éven belül mintegy ezer főt foglalkoztatna. A központ a tervek szerint ez év második felében kezdené meg működését.

BP benzinkút
BP benzinkút

A közlemény szerint Richard Hookway, a finomító- és marketingüzletág pénzügyi vezetője ma megbeszéléseket folytatott a tervről Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és azdasági miniszterrel, illetve Kilián Csabával, az ITD Hungary befektetési igazgatójával.


Richard Hookway a lépést a BP magyarországi jelenlétének számottevő bővítéseként értékelte. Szavai szerint a központ a finomítói és marketingtevékenységük ügyfélkapcsolati és szolgáltatási feladatait látja majd el.

Philip Whelan, a központ leendő vezetője szerint az itteni munkaerő nyelvtudása, valamint műszaki és ügyfélszolgálati ismeretei miatt esett a választás a magyar fővárosra.

A BP - miután 1998-ban hazai kútjait eladta az OMV-nek - ma Magyarországon elsősorban Castrol és BP márkajelű kenőanyagokat illetve repülőgép-üzemanyagokat forgalmaz. Munkatársainak száma jelenleg 70 fő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.