Budapesten lesz a NEC régiós központja

Magyarországon alakítja ki regionális központját a japán NEC. Az informatikai megoldásokat kínáló vállalatnak ugyan már eddig is működött egy kirendeltsége Budapesten, ám ezt most háromszázmilliós beruházással kibővítik, további hetven új munkahelyet hozva létre.

Budapesten hozza létre kelet-európai központját a tokiói központú NEC Corporation – derül ki az ITD Hungary közleményéből. A világ egyik vezető informatikai megoldásokat szolgáltató vállalata 303 millió forintot fordít a beruházásra, melynek eredményeként hetven új munkahely létesül.

Az 1899-ben alapított NEC átviteli rendszereket, különböző vállalati-, informatikai megoldásokat; számítógépes-, hálózati- és elektronikus alkatrészeket kínál. A vállalat 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A vállalat Kelet-Európát és Oroszországot tartja a két legdinamikusabban fejlődő piacnak, a két régióban elsősorban a digitális műsorszórási fejlesztésekre koncentrálnak.

A cég már eddig is rendelkezett budapesti kirendeltséggel, mely a bővítéssel kelet-európai központként funkciónál majd. Szolgáltatásai a műsorszórási megoldásoktól az IT-hálózati rendszerek kiépítéséig terjednek majd. Tudjuk, hogy a kelet-európai gazdasági növekedés lassulni fog, azonban abban is biztosak vagyunk, hogy az innovatív, első osztályú telekommunikációs és IT megoldásokra továbbra is nagy marad az igény – mondta Toru Koishi, a NEC kelet-európai vezérigazgatója.

Az ITD Hungary, a magyar befektetésösztönzésért felelős ügynökség az év első négy hónapjában 52 milliárd forint értékben jelentett be beruházást Magyarországon. A beruházások által 2295 új munkahely jön létre. Olyan cégek döntöttek a magyarországi bővítés mellett, mint a Vodafone, az IBM vagy az Infineon és olyan új beruházások szavaztak bizalmat Magyarországnak, mint a British Petrol, amely 1100 új munkahelyet hoz létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.