Budapest lett a dán fejvadász régiós központja

A magyar mellett ezentúl Budapestről irányítja a többi régiós leányvállalatát is a dán SAM Headhunting fejvadász cég.

A cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar irodák irányításával bízta meg Fehérvári Katalint a számos európai országban jelenlevő dán SAM Headhunting. Megtartva budapesti székhelyét, Fehérvári Katalin lett a dán cégcsoport közép-kelet-európai regionális igazgatója, innen irányítja a SAM leányvállalatokat – derült ki a cég közleményéből.

Amint azt Fehérvári Katalin elmondta: a régiós szakmai irányítással biztosítják az egykapus ügyfélkiszolgálást és az "executive search" szolgáltatás minőségbiztosítását. A fejvadász akkor tud segíteni, amikor a vállalat által importálni kívánt tudás, a megfelelő szakember nem érhető el a toborzási hirdetésekkel. Ennek okai sokfélék lehetnek: az adott szakember nem tervezi a váltást, nem olvas például álláshirdetéseket.

Iparági ismeretek és alapos kutatás révén kerülnek felszínre ilyenkor a rejtett kincsek, a nem látott, nem ismert vagy a konkurencia, a piaci hírnév miatt nem megszólítható szakemberek. Mindezt pedig az adott ország szakember-piacán túl, további három országban végezni mint kiterjesztett keresés, értékes segítséget jelent az ügyféloldalon – tette hozzá a regionális igazgató.

A multinacionális vállalatok zöme az elmúlt években a visegrádi országok valamelyikében építette fel a régiós központját. A régiós HR vezetők számára nagy könnyebbség, hogy az országokon belül a szakemberpótlási igényt egy szerződéssel, egy dedikált fejvadász szakmai irányításával tudják megoldani, kiiktatva a nyelvi és földrajzi tényezőket a napi munkából, gyorsabban, kiszámíthatóan, azonos színvonalon. Ebben segít az utóbbi években az is, hogy a specialisták és vezetők mobilitási készsége egyre nagyobb a régión belül, a hasonló történelmi és gazdasági háttérrel működő visegrádi országok piaci környezetében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.