Budapest dobogón - Pozsonyt és Prágát is megelőzte

A magyar főváros tavaly 22 hellyel előbbre került a Financial Times fdi Magazine befektetési helyszíneket vizsgáló felmérésben a 2008-as eredményhez képest.

Budapest ezzel bekerült a legjobb 25 európai befektetési helyszín közé, megelőzve Prágát és Pozsonyt is. Az fdi Magazine, a Financial Times csoport kéthavonta megjelenő speciális melléklete harmadik alkalommal hirdette meg a "European Cities and Regions of the Future" című pályázatát, amelynek célja, hogy kiemelje és rangsorolja a legfontosabb befektetési helyszíneket - olvasható az NFGM közleményben.

A pályázaton több mint ezer európai város, régió és ország vett részt, a 2009-es listát London vezeti, megelőzve Párizst és Moszkvát. Az fdi Magazine befektetési stratégiákat értékelő felmérésén Miskolc és Debrecen is előkelő helyet szerzett, előbbi Kelet-Európán belül a negyedik, utóbbi az ötödik legjobb helyet szerezte meg.

Emellett Magyarország két régiója is felkerült a tíz legversenyképesebb kelet-európai régió listájára, a Közép-Magyarország a harmadik, míg a Közép-Dunántúl régió a tízedik helyezést érte le.

A pályázatok értékelése során fontos szempont volt egyebek között az egyes régiókba és városokba irányuló befektetések mennyisége, az üzlet- és infrastruktúrafejlesztési stratégia, a munkavállalók alkalmazását könnyítő szabályozások, valamint a telekommunikáció és a közlekedési helyzet is - olvasható a minisztérium közleményében.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.