Budai Gyula az orosz embargó feloldására számít

Az orosz embargó feloldására számít Budai Gyula, az orosz embargóval kapcsolatos hazai intézkedésekért felelős miniszteri biztos.
Az uniós tagállamok közül egyre többen gondolják azt, hogy értelmetlen az orosz embargó további fenntartása, ezért jó esély van arra, hogy már az idei első fél évben megoldódik a kérdés - mondta Budai Gyula miniszteri biztos kedden Gyulán, a Gyulahús Kft. üzemében tartott látogatáson.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, aki az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felel, kiemelte: az EU a minszki megállapodás betartását támasztotta a korlátozás feloldásának alapfeltételéül. Ez véleménye szerint teljesül.

Hosszú ideje fegyverszünet van Ukrajnában, "ez a feltétel lassan okafogyottá válik" - mondta. Kérdésre válaszolva kifejtette: helyesnek tartja azt a külgazdasági döntést, miszerint az orosz embargóval sújtott hazai cégek a Balkán, illetve Dél-Korea, Japán és Szingapúr felé kezdtek nyitni. "Így sikerült ugyanis az orosz embargó által kiszorított termékeknek piacot találni." Budai Gyula az üzemlátogatást követően hangsúlyozta: sikeres volt az a kormányzati döntés, amely 2012-ben a gyulai, a pápai és a kaposvári húsüzem megmentését támogatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.