Buda-Cash vezetők: "nem menekülnek külföldre"

A brókerház vezérigazgatója a razzia előtt meghallgatást kért az MNB vezetőitől. Nem menekültek el külföldre a Buda-Cash vezetői, mondta az ügyvédjük a HVG-nek, és azt is állította, a hiány valóban "köszönő viszonyban" van a 100 milliárd forinttal.

„Nem menekültek külföldre, itthon vannak és a hatóságok rendelkezésére állnak" – szögezte le Bánáti János, Tölgyesi Péternek, a Buda-Cash Brókerház vezérigazgatójának védője. Ez igaz a két vezérigazgató-helyettesre, Varga Péterre és Gyarmati Jánosra is.

Az ügyvéd elmondása szerint az ügyről egyelőre annyit közölhet, hogy védence a rendőrség hétfő esti razziája előtt meghallgatást kért az MNB vezetőitől, amelyen feltárta a cégcsoport 100 milliárd forinttal „köszönő viszonyban" álló hiányát.

A hiány valóban abból jött össze, hogy a brókercég nem tudott elszámolni a DRB bankcsoport négy pénzintézetének értékpapírjaival, főképpen állampapírokkal. A brókervezetőket egyelőre tanúként hallgatja ki a rendőrség, de alighanem sikkasztással vádolják majd őket.

Bánáti elmondta még, hogy a felügyeleti ellenőrzés előtti éjszakán dolgoztak a Buda-Cash Brókerház Gellért-hegyi fellegvárásban, de nem a brókerek, hanem az épület egyik bérlője, amely bankkártya-ügyeletek rögzítését végezte éjszakai műszakban, állítólag teljesen legálisan. Az ügyvéd szerint senki sem pancsolt bele a brókercég dokumentumaiba, és nem tüntettek el dokumentumokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.