Buda-Cash: gyorsítana a felszámoló

Az ügyfélvagyon kiadásának gyorsítása érdekében állomány-átruházási eljárást indított a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója. A pályázati felhívásra február 18-ig jelentkezhetnek a befektetési szolgáltatók.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) honlapján közzétett felhívás szerint a pályázat értékeléséről február 26-ig kapnak írásban értesítést az ajánlattevők. A szerződéskötésre legkésőbb március 7-ig kerül sor.

Az állományt átvevő befektetési vállalkozással megkötendő szerződés hatályba lépése előtt a felszámoló 30 napos válaszadási határidő biztosításával értesíti, egyben nyilatkoztatja az ügyfeleket arról, hogy az állomány átruházásában részt kívánnak-e venni.

Az abban részt vevő ügyfelek részére kiadható vagyon az állományt átvevő befektetési vállalkozás kezelésébe kerül.

Amennyiben az ügyfél nem kíván részt venni az állomány-átruházásban, úgy a 30 napos nyilatkozattételi határidőn belül lehetősége lesz más szolgáltatót megjelölni.

Ha az ügyfél nem nyilatkozik, akkor a tulajdonában lévő vagy őt megillető pénzügyi eszköz és pénzeszköz az átvevő befektetési vállalkozás kezelésébe kerül.

A közleményben kiemelik, hogy az állomány átruházása következtében felmerülő költség, díj az ügyfélre nem hárítható át.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.