Búcsúzhat a tőzsdétől a Synergon

Otthagyhatja a Budapesti Értéktőzsdét a Synergon Informatika Nyrt. Döntés a társaság rendkívüli közgyűlésén születhet.

Újabb cég hagyhatja el a Budapesti Értéktőzsdét - írja a Világgazdaság. A standard kategóriában szereplő Synergon Informatika Nyrt. igazgatósága december 22-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, miután konszolidált saját tőkéje az alaptőkéjének kevesebb mint kétharmadára csökkent. Ilyen esetben a részvényeseknek dönteniük kell az alaptőke felemeléséről, vagy ha nincs olyan befektető, aki erre hajlandó, akkor az alaptőkét le kell szállítaniuk.

Ha egyik lehetőségre sem adják áldásukat a tulajdonosok, akkor át kell alakulnia a cégnek, vagy kérnie kell a végelszámolás megindítását, majd ezt követően papírjainak jegyzését a tőzsde törli. A fenti lehetőségek közül a Synergon igazgatósága csak az átalakulást nem bocsátja szavazásra.

Az informatikai társaság problémáit az idézte elő, hogy egyik leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. szeptember közepén csődeljárást kért maga ellen, amit alig néhány nappal később már el is rendelt a bíróság. Emiatt az anyacégnek le kellett értékelnie a kft.-ben meglévő üzletrészét, az ezen elszenvedett veszteség okozta a tőkehelyzetének romlását.

A Synergon Integrator november 6-ra már összehívott egy egyezségi tárgyalást, ám miután a hitelezők száma és az igények összege még nem volt végleges, javaslat sem születhetett a megegyezésre, erre csak később kerülhet sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.