Brutálisat erősödött a forint

Délelőtt 311 forintról egészen 306 forintra csökkent az euró árfolyama. Idén most a legerősebb a forint.

A forint lendületes erősödéssel nyugtázta a csütörtöki sikeres euróövezeti és magyar kötvényaukciókat. Az eurót 306,40 forint környékén jegyezték a déli órákban a délelőtti 311 forint után.

Az euróövezeti befektetői hangulat a jelentős hozamcsökkenéssel zárult sikeres spanyol kötvényaukciónak és olasz kincstárjegy-aukciónak köszönhetően javult csütörtökön. Az euró ennek köszönhetően erősödhetett a dollárral szemben.

Az ÁKK magas túljegyzésre a másodpiacinál alacsonyabb hozammal, a meghirdetettnél magasabb összegben értékesített csütörtökön 3, 5 és 10 éves állampapírokat. A forint az aukciót követően jelentős árfolyam-erősödést ért el.

Elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy ez a forint idei legerősebb értéke. A folyamatban közrejátszhattak a magyar IMF-delegáció washingtoni tárgyalásaival kapcsolatban megjelent, legalábbis nem negatív hírek, illetve találgatások.

A svájci frank árfolyama a délelőtti 257 forintos szintről 253 forintra, a dolláré 245 forint feletti szintről 240-re, a japán jené pedig 3,18 forint feletti jegyzésekről 3,12-re csökkent.

Az eurót szerdán késő délután 311,17 forinton, a svájci frankot 256,89 forinton, a dollárt 245,31 forinton, a japán jent pedig 3,1953 forinton jegyezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.