Brutális Toyota visszahívás az Egyesült Államokban

A fékrendszer esetleges jegesedése miatt a Toyota csaknem százezer autót kénytelen visszahívni az Egyesült Államokban.

Közel százezer - pontosan 96700 - autót hív vissza a japán Toyota az Egyesült Államokban, a fékrendszerrel kapcsolatos problémák miatt. A visszahívás a Toyota Corolla, Corolla Matrix és a Scion xD modellekre vonatkozik. A világ jelenleg vezető autógyártója a visszahívást azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony hőmérsékleten jegesedhet a fékrendszer, és ez csökkentheti a fékerőt.

Toyota - ez komoly
A worker loads a Toyota automobile onto a car carrier as other Toyota automobiles are lined up in an holding lot at the Port of Long Beach, California December 4, 2008. Car sales across the globe have plummeted as consumers curb spending in the face of mass lay-offs and a credit crunch, pushing big U.S. carmakers to the brink and heaping pressure on their foreign rivals, too. REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES)

A Toyota 77,8 milliárd jenes veszteséget jelentett adó után a pénzügyi éve júniussal zárult első negyedéről. Egy évvel korábban 353,7 milliárd jen adózott eredménye volt a csoportnak. Ez volt egyvégtében a harmadik negyedéves vesztesége. A Toyota bevétele a negyedévben 3,836 billió jen volt, 38 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 6,215 billiónál. Az egész üzleti évben 6,6 millió jármű eladására számítanak világszerte, a három hónappal ezelőtt jósolt 6,5 millió helyett. Az előző pénzügyi évben 7,57 millió járművet értékesítettek világszerte az azt megelőző évi 8,91 millió után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.