Brüsszelből fenyegetik a magyar Mercedeseket

Brüsszelből fenyegeti veszély a magyar Mercedeseket az unió szerint nem engedélyezett klímagáz miatt.

Az Európai Bizottság hivatalosan kötelezettségszegési eljárást indított Németország ellen - írja mai cikkében a Portfolio.hu. Brüsszel által kiadott közlemény nem fogalmaz pontosan, csak annyi szerepeltetnek, hogy az egyik német autógyártóról van szó, amely az előírásoknak nem megfelelő autókat hozott forgalomba az uniós piacon.

Ugyanakkor mindenki előtt ismert, hogy a Mercedesről van szó, mivel régóta folyt az üzengetés és az egyeztetés Brüsszel és Berlin között. A német gyártó ugyanis a legújabb kompakt modelljeinek (köztük a Magyarországon is gyártott B-Osztály és a kizárólag idehaza gyártott CLA) légkondicionálójában az R134a jelű, üvegház-hatású gázt használja, amely 2013. január 1-től nem engedélyezett az Európai Unióban. Helyette a kevésbé szennyező gázt kell alkalmaznia az autógyártóknak az európai normáknak megfelelően.

A Mercedes számára nem lényegtelen a kérdés, hiszen abban az esetben, hogyha nem sikerül megegyezni és az Európai Bíróság elmarasztaló ítélet hoz az ügyben, a céget kötelezhetik az érintett autók visszahívására. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.