Megveheti az Auchan a Corát

Az Európai Bizottság szerint a Corát felvásárolt Auchannak továbbra is kemény versenytársai lesznek a magyar piacon.

Jóváhagyta az Európai Bizottság szerdán, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t.

Az uniós végrehajtó testület Strasbourgban tartott heti ülésén született döntés indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".

Az Európai Bizottság az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet értelmében foglalkozott a témával.

A témáról kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy "a felek tevékenységei fedik egymást a magyarországi vegyes kiskereskedelmi üzletekben értékesített napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi piacán.

A tervezett ügylet hatást gyakorol bizonyos horizontálisan érintett piacokra, elsősorban Budapest környékén. Az egyesüléssel létrejött vállalatnak azonban továbbra is szembe kell néznie a többi magyarországi, de főleg budapesti piaci résztvevő által gyakorolt versenykényszerrel. Ezenfelül a Bizottság által folytatott vizsgálat megerősítette, hogy a napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi piaca Magyarországon meglehetősen dinamikus; és az jellemzi, hogy a közelmúltban megjelent új piaci szereplők gyorsan szereztek jelentős részesedést."

A bizottság ezért arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem korlátozza jelentős mértékben a hatékony versenyt az Európai Gazdasági Térségben vagy annak jelentős részén – áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.