Brüsszel még nem indít eljárást a tranzakciós illeték miatt

Az Európai Bizottság egyelőre nem indít kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) is sújtó tranzakciós illeték miatt.

Az Európai Bizottság egyelőre nem indít kötelezettségszegési eljárást a jegybankot is részben sújtó pénzügyi tranzakciós illeték ügyében. A Bruxinfó korábban úgy értesült, hogy a csütörtökön nyilvánosságra hozandó rendes havi jogsértési eljárásokról szóló csomagban ez az intézkedés is bekerül. Ám egy megbízható bizottsági forrás azt közölte: egyelőre nem indít eljárást a bizottság.

Bár a forrás nem tudta megindokolni a mostani döntést, azt hozzátette: ez nincs összefüggésben a magyar hatóságoktól a hiteltárgyalások során múlt héten kapott válasszal. Ez arra enged következtetni, hogy a múlt heti levélben nem szerepeltek a tranzakciós illetékkel kapcsolatos kormányzati vállalások, garanciák.

A forrás ugyanakkor azt is közölte: a bizottságnak továbbra is kétségei vannak a nemzeti bankot is érintő illetékkel kapcsolatban, és az ügy egyáltalán nem került le az asztalról. A forrás példátlannak nevezte az unióban, hogy egy tagállam közvetlenül megadóztassa jegybankját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.