Brókerbotrány: egyenlegközlő igazolást ígér a Quaestor felszámolója

Hamarosan megkapják egyenlegközlő igazolásukat postán azok a Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-vel (Quaestor Értékpapír Zrt.) kötöttek szerződést - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN).

A cég a közleményben összefoglalja a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek teendőit, miután április 22-én megindult a cég felszámolása.

A Quaestor-kötvényesekkel kapcsolatban a PSFN kifejti: az ügyfelek kárrendezésre vonatkozó igényüket a megküldött egyenlegközlő igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz történő kérelmük benyújtásával érvényesíthetik 2015. május 6. és 2015. június 5. közötti jogvesztő határidőn belül. A részletekről az alap nyújt további felvilágosítást.

Ha az egyenlegközlő igazolással kapcsolatban az ügyfélnek észrevétele van - az eltérés okát igazoló dokumentumokkal - a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezheti kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére. A PSFN azt kéri, a borítékra írják rá: "Észrevétel Quaestor kötvény". Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltak elfogadottnak tekintendőek.

Ha valaki nem kapott egyenlegközlő igazolást 2015. május 18-ig, annak ezt a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-nél kell jeleznie, a tárgyban, illetve a borítékon feltüntetve, hogy "Egyenlegközlő igazolást kérek".

Azok az ügyfelek, akiknek értékpapírszámlája, pénzkövetelése van, hamarosan az aktuális állapotnak megfelelő ügyfél-egyenlegközlőt kapnak postai úton. Az egyenlegközlőkkel kapcsolatos esetleges észrevételét az eltérés okát igazoló dokumentumokkal a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezhetik kizárólag postai úton a PSFN címére, a borítékra írt "Észrevétel" megjegyzéssel. Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltakat itt is elfogadottnak tekintik.

A PSFN javasolja, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel szemben fennálló hitelezői igényüket mindkét esetben valamennyi fennálló követelésükre - az egyenlegközlő levelekkel kapcsolatban meghatározott határidőtől függetlenül - jelentsék be legkésőbb 2015. június 1-ig kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére. Kérik, hogy a borítékon tüntessék fel: "hitelezői igény". A hitelezői igény bejelentése díjmentes. A formanyomtatvány www.psfn.hu honlapon tölthető le.

Az igény bejelentéséhez csatolni kell a számlaszerződést az értékpapír- és ügyfélszámla vezetéséről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.