Bróker ügy: kilencmilliárdot ítélt a bíróság

A Fővárosi Bíróság ítéletet hirdetett a Betonút Zrt. jogutódja, illetve a K&H Equities, K&H Alapkezelő és a K&H Bank alperesek közötti perben, s a Betonút jogutódjának 8,7 milliárd forintot ítélt meg.

A Fővárosi Bíróság mai keltezésű elsőfokú ítéletében helyt adott a felperes DBI Ingatlanhasznosító Kft. (a Betonút jogutódja) kérelmének, hogy a követelt, összesen 13 milliárd forint plusz kamatai összegből egy csaknem négymilliárdos rész ügyét különítse el, s ebben hozzon részítéletet - írja a Napi Gazdaság.

Amint az ítélet indoklásából kiderül a Betonút Zrt. és képviselője Dunai György a K&H Equities befektetési kapcsolattartójától, Kulcsár Attilától 2003 júniusában azt az ajánlatot kapta, hogy heti egy százalékos kamatra állampapírba fektethetne mintegy 4 milliárd forintot. A Betonút értékpapírszámlájára meg is érkezett a pénz, amiből Kulcsár részben diszkontkincstárjegyeket, részben K&H pénzpiaci alap befekztetési jegyeket vásárolt, ám az összeget a K&H technikai számláján keresztül hamisított megbízás és aláírási bélyegző segítségével az Állami Autópálya Kezelő számlájára irányította.

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy a Betonút Zrt. tudtán kívül történt az átvezetés, így az alpereseknek meg kell téríteniük a kárt. Az ítélet meghozatalában a bíróság az írásszakértői vélemény mellett Kulcsár Attilla tanúvallomása támaszkodott.

A bíróság tőke és kamatok címén a mostani részítélettel 8,7 milliárd forintot ítélt meg a Betonút Zrt. jogutódjának

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.