Bóvliban maradunk a Moody'snál

Nem hajtott végre államadós-osztályzati felülvizsgálatot Magyarország esetében a Moody's Investors Service, bár az előre összeállított menetrendnek megfelelően pénteken lett volna lehetőségük felülvizsgálni Magyarország besorolását, nem frissítette azt.
A Moody's a magyar szuverén osztályzat idei második potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, a cég azonban péntek éjjel Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást, így a Moody's listáján Magyarország szuverén adósosztályzata így továbbra is "Ba1", stabil kilátással. Így a magyar szuverén adósbesorolás továbbra is mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítő nyilvántartásában stabil kilátással szerepel, de a bóvli kategóriában. A felülvizsgálati menetrendben Magyarország legközelebb november 6-án szerepel.

A Moody's legutóbb tavaly november hetedikén foglalkozott a magyar szuverén besorolással, akkor javította stabilra a leminősítés lehetőségére utaló addigi negatívról a magyar államadós-osztályzat kilátását. A döntést a magyar gazdaság javuló középtávú kilátásaival és a költségvetési konszolidáció melletti kormányzati elkötelezettséggel indokolta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.