Bővíti rácalmási üzemét a Hankook Tire

A prémium kategóriás gumiabroncsgyártó Hankook tovább fejleszti ultramodern európai gyáregységét Rácalmáson.

Több mint 2,4 milliárd forint beruházással tovább bővíti rácalmási üzemét a Hankook Tire Magyarország. Az újabb bővítés az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül komplex technológiai fejlesztést valósít meg és munkahelyeket hoz létre.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap 558,5 millió forintos társfinanszírozásának köszönhetően az összesen 2 milliárd 432 millió forintos beruházással egy új keverőgép beüzemelése és a hozzá tartozó üzemcsarnok felépítése válik lehetségessé, amellyel az abroncsgyártás első lépését jelentő keverési folyamat erősödik majd tovább az üzemben.

A munkálatok 2012. október 15-én indultak és a tervek szerint 2013. első felében fejeződnek be. „2011 őszén sikeresen befejeztük a beruházás második ütemét és európai gyárunk elérte a teljes kapacitását. Az újabb keverőgép telepítése most lehetővé teszi, hogy jelentősen növeljük hatékonyságunkat. Ehhez kapcsolódóan már el is kezdtük az új dolgozók betanítását” – nyilatkozta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2011 októbere óta megduplázott termelési kapacitással rendelkező rácalmási gyárban jelenleg 2200 ember dolgozik, több száz különböző méretben és mintázattal készülnek abroncsok, személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. Az üzem jelenleg mintegy 34 ezer abroncsot gyárt naponta, amiben egyre nagyobb hányad jut az ultranagy-teljesítményű (UHP) és első gyári szerelésként (OE) szállított abroncsoknak. Az üzemben gyártott abroncsok nagy része Európa piacaira készül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.