Bővítené rácalmási gyárát a Hankook

Rácalmási gyárának további bővítését és a tehergépkocsi-gumiabroncsok gyártásának bevezetését tervezi középtávon a Hankook Tire Magyarország Kft.

A cég folyamatosan befektet európai gyártóközpontjának kiépítésébe, ahol 2011-ig 230 millió euró értékű beruházást hajtanak végre - közölte a társaság kommunikációs menedzsere kedden. A 2007-ben üzembe helyezett gyárban több mint 1.400 alkalmazott gyárt jelenleg napi 17.000-nél is több abroncsot, több mint 300 különböző méretben - mondta el az MTI-nek Roy Katalin.

A gyártóközpont 550 millió eurós befektetésből létesült: az első ütem mintegy 320 millió euróból 2007 júniusában befejeződött, a második ütem 230 millió eurós fejlesztésével pedig megduplázódik, 10 millió darab fölé nő az éves gyártási mennyiség.

A Hankook Tire - amely jelenleg a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója - 2010-2011-ben csak a teherabroncsok üzletágában nyolc százalékos emelkedést vár. Az európai teher- és kisteher-abroncsok piacán 2008 és 2009 között a vállalat 12 százalékkal növelte piaci részesedését.

A társaság kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a közepes és nehéz tehergépkocsik gumiabroncsainak ciklikus üzletágában 2010-es teljes kapacitását lekötötték a megrendelések. A 2009-es évhez viszonyítva a vállalat Európában az idén erőteljes, hat és fél százalékos növekedéssel számol. A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 14 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI kérdésére kedden sem kívánta kommentálni azt, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság egymillió forint bírságot szabott ki a cégre. A döntést a társaság vezetése jogászok bevonásával tanulmányozza.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.