Bővít a téglási Hajdu Autotechnika

Negyvenmilliós beruházással új hőkezelő és hegesztőrészleget alakítanak ki az ötvenféle autómodell számára kipufogódobokat és szerelt egységeket gyártó Hajdu Autotechnika Zrt. téglási üzemében.

Új hőkezelő és hegesztőrészleget alakítanak ki a Hajdu Autotechnika Zrt. téglási szerszámüzemében. Így az eddig jellemzően kooperációban végzett hőkezelést a gyár önállóan tudja végezni.

A több mint 40 milliós beruházás keretében helyet kapnak nitrogén-védőgázas, védőgáz nélküli, ellenállás-fűtésű, megeresztő-feszültségcsökkentő, valamint önálló darukiszolgálással ellátott hőkezelő kemencék. De új eszterga beszerzésével is gazdagodik a géppark.

A beruházás november végére készülhet el – mondta el Simon György, a cég minőségi-környezetvédelmi társvezetője az MTI-nek.

A Hajdu Autotechnika Zrt. jövőre tízezer kipufogódobot, valamint szerelt egységeket szállít ötvenféle autómodell számára. Tavaly a társaság 2 milliárd forinttal, több mint 50 százalékkal növelte árbevételét. 2012-ben a cég tervei szerint 15 százalékos lesz a növekedés üteme – tette hozzá Simon György.

A Hajdu Autotechnika Zrt. a regisztrációs adatok szerint a cég vezetői alkotta Hajdú Management Kft. tulajdonában áll, melynek többségi tulajdonosa a debreceni Novotni család.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.